Welke voordelen heeft het maken van een planning voor de organisatie van mijn bedrijf?

Volgende
Vorige
Welke voordelen heeft het maken van een planning voor de organisatie van mijn bedrijf?

Vraag & antwoord

Vaak beschouwen we het als een vervelende taak, of denken we dat “wel duidelijk” is, maar het maken van een planning kan voor de organisatie van je bedrijf op verschillende manieren nuttig zijn:
  • Het stellen van doelen: Door een planning te maken, kun je duidelijke doelenstellen voor wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken. Zo kun je gerichter werken aan het realiseren van je doelen. Best is deze onder te verdelen in kleine blokken die behapbaar zijn. Zo realiseer je frequent een deel-objectief én motiveer je je omgeving verder in de andere doelstellingen.
  • Het beter plannen van taken: Door een planning te maken, kun je beter plannen wat je wilt doen en wat hiervoor nodig is. Dit ook geeft inzichten op voorhand van wat er kan mislopen, nog moet voorbereid/besteld worden en zorgt er op deze manier voor dat alles op tijd klaar is. Zorg ervoor dat iedereen binnen je organisatie hier deel van uitmaakt en haar/zijn verantwoordelijk binnen deze taken kan opnemen.
  • Het verminderen van stress: Als je weet wat er op de agenda staat en wat je moet doen, kan dit helpen om stress te verminderen. Zo kun je beter omgaan met werkdruk en je werk beterplannen. Dit helpt niet alleen jezelf als bedrijfsleider, maar ook al je medewerkers die ook de vooruitgang zien en voelen. Als bonus verhoogt dit ook de personeelsretentie.
  • Het beter communiceren met anderen: Door een planning te maken, kun je beter communiceren met anderen over wat je aan het doen bent en wat je volgende stappen zijn. Zo kun je beter samenwerken en afstemmen met anderen. Het is dan ook aangewezen hiervoor een centrale plek te gebruiken die door de relevante mensen toegankelijk is. Opgelet: er zijn veel tools beschikbaar à zorg dat je juiste kiest, niet de “mooiste” of aantrekkelijkste. Integratie met je IT-werkomgeving staat daarin ook prioritair.
  • Het beter anticiperen op veranderingen: Door een planning te maken, kun je beter vooruit kijken en anticiperen op veranderingen die op je af komen. Zo kun je beter voorbereid zijn op wat er komen gaat. Dit is niet enkel zo aan het begin van de invoeren van een planning, maar ook tijdens de uitvoering ervan: je creëert immers “lessons learned” die ervoor zorgen dat je de volgende periode al met meer kennis van zaken kan bijsturen.
In samenvatting kun je dus de organisatie van je bedrijf verbeteren door een planning te maken. Zo kun je duidelijke doelen stellen, beter plannen, stress verminderen, beter communiceren met anderen en beter anticiperen op veranderingen.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Welke voordelen heeft het maken van een planning voor de organisatie van mijn bedrijf?
Eric Jacops
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.