Wat kunnen we leren van website analytics?

Volgende
Vorige
Wat kunnen we leren van website analytics?

Vraag & antwoord

Website analytics kunnen ondernemers helpen om inzicht te krijgen in hoe bezoekers hun website gebruiken en wat ze doen op de website. Hierdoor kunnen zij hun website optimaliseren om beter te voldoen aan de behoeften van hun doelgroep. Hieronder staan enkele dingen die ondernemers kunnen leren van website analytics:
  • Bezoekersaantallen: Met website analytics kan je zien hoeveel bezoekers uw website heeft gehad in een bepaalde periode (bv gelinkt aan de seizonaliteit van uw producten, gevoerde marketingcampagnes, …). Dit kan helpen om te begrijpen hoe populair uw website is en hoe bezoekersaantal evolueert.
  • Traffic bronnen: Je kan zien welke websites of platforms bezoekers naar uw website hebben geleid. Dit kan helpen om te bepalen welke marketinginspanningen of campagnes het meest effectief zijn geweest.
  • Gedrag van bezoekers: Website analytics kunnen laten zien wat bezoekers doen op uw website, zoals welke pagina's ze bezoeken, hoelang ze op de website blijven en of ze terugkomen. Dit kan helpen om te begrijpen wat bezoekers interesseert, welke producten/diensten in de smaak vallen en om te bepalen welke delen van de website het meest effectief zijn.
  • Conversie: Verder kan je ook zien hoeveel bezoekers op uw website daadwerkelijk converteren, bijvoorbeeld door een product te kopen of een formulier in te vullen. Dit kan helpen om te begrijpen wat bezoekers motiveert om te converteren en om te bepalen wat u kunt doen om het conversieratio te verhogen.
  • Fouten: Website analytics kunnen laten zien waar bezoekers tegen problemen aanlopen op uw website, bijvoorbeeld als bepaalde pagina's niet laden of als bezoekers niet kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan helpen om problemen op te lossen en om de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren.
Met deze informatie kunnen ondernemers hun website optimaliseren om beter te voldoen aan de behoeften van hun doelgroep, hun marketinginspanningen te verbeteren alsook commerciële relevante informatie op te halen.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Wat kunnen we leren van website analytics?
Eric Jacops
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.