Waarom zou ik als eigenaar van mijn bedrijf iemand anders de leiding geven?

Volgende
Vorige
Waarom zou ik als eigenaar van mijn bedrijf iemand anders de leiding geven?

Vraag & antwoord

Een van de moeilijkere vragen die we tegenkomen: feitelijke macht afgeven in mijn bedrijf. Toch zijn er een aantal valabele redenen waarom je als eigenaar van je bedrijf iemand anders de leiding zou kunnen geven:
  • Om je te ontlasten: Als eigenaar van een bedrijf heb je vaak veel verantwoordelijkheden en kan het moeilijk zijn om alles alleen te doen. Door iemand anders de leiding te geven, kan je jezelf ontlasten en kan je je richten op andere belangrijke zaken.
  • Om nieuwe inzichten en ideeën te krijgen: Door iemand anders de leiding te geven, kan je nieuwe inzichten en ideeën krijgen die je zelf misschien niet had gehad. Zo kan je dus ook profiteren van de expertise en ervaring van die persoon. Dit kan helpen om het bedrijf te laten groeien en te innoveren.
  • Om het bedrijf voor te bereiden op een eventuele overdracht: Als je van plan bent om het bedrijf op termijn over te dragen aan een andere eigenaar, kan het nuttig zijn om iemand anders de leiding te geven om het bedrijf voor te bereiden op deze overdracht. Zo garandeer je immers dat het bedrijf voor de dagelijkse leiding jou als persoon niet nodig heeft. Deze ‘onafhankelijkheid’ van jouw persoon ondersteunt sterk je onderhandelingspositie.
Het is belangrijk om te onthouden dat het geven van de leiding aan iemand anders niet betekent dat je helemaal geen controle meer hebt over het bedrijf. Je kunt nog steeds betrokken blijven bij belangrijke beslissingen en het beleid van het bedrijf bepalen, maar je kunt ook profiteren van de expertise en ervaring van anderen om het bedrijf te laten slagen.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Waarom zou ik als eigenaar van mijn bedrijf iemand anders de leiding geven?
Eric Jacops
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.