Waarom zou ik een externe analyse laten doen van de organisatie van mijn bedrijf?

Volgende
Vorige
Waarom zou ik een externe analyse laten doen van de organisatie van mijn bedrijf?

Vraag & antwoord

Er zijn verschillende redenen waarom je een externe analyse van de organisatie van je bedrijf (of KMO) zou laten doen:
  • Onafhankelijk advies: Door een externe partij in te schakelen, krijg je een onafhankelijk advies en kan je objectiever naar je bedrijf kijken.
  • Je haalt expertise in huis: Daarbovenop werken deze dienstleveranciers meestal met verschillende experten-profielen, zodat je zeker bent dat je over de juiste kennis beschikt om beslissingen te nemen, vooruit te gaan, groei in te zetten, …
  • Nieuwe inzichten: Een externe partij kan met frisse ogen naar je bedrijf kijken en kan nieuwe inzichten en ideeën aandragen die je zelf misschien niet had gezien.
  • Versterkte objectiviteit: Als ondernemer of manager ben je vaak emotioneel betrokken bij je bedrijf en kan het moeilijk zijn om objectief naar de situatie te kijken. Een externe partij kan een onafhankelijke blik op de organisatie van je bedrijf werpen en kan je helpen om beter te begrijpen wat eraan de hand is.
  • Beter begrip van de context: Een externe partij kan ook beter inzichtgeven in de context waarbinnen je bedrijf opereert, zoals de markt, de concurrentie en de wet- en regelgeving.
  • Beter beslissingen nemen: Door een externe analyse te laten doen, krijg je meer informatie en inzicht om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de toekomst van je bedrijf.
Een externe analyse kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals door middel van interviews met medewerkers, het analyseren van operationele en rentabiliteits-gegevens en het beoordelen van de huidige processen en systemen van je bedrijf. Het is aan te raden om te bepalen wat het doel van de analyse is en welke methoden het beste aansluiten bij jouw situatie.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Waarom zou ik een externe analyse laten doen van de organisatie van mijn bedrijf?
Willem Billiet
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.