Wat is digitale transformatie?

Volgende
Vorige
Wat is digitale transformatie?

Vraag & antwoord

Digitale transformatie verwijst naar de integratie van digitale technologie in alle gebieden van een bedrijf, waardoor de manier waarop het bedrijf werkt en waarde levert aan zijn klanten fundamenteel verandert. Digitale transformatie omvat vaak het gebruik van digitale technologieën, zoals de interne IT-omgeving, ERP of CRM-tools, (de integratie met) het internet, sociale media, mobiele apparaten en analyses, om de efficiëntie, doeltreffendheid en flexibiliteit van bedrijfsprocessen te verbeteren en nieuwe bronnen van waarde voor klanten te creëren. Digitale transformatie kan een breed scala aan activiteiten omvatten, zoals:
  • Handmatige processen automatiseren en vervangen door digitale processen
  • Het aanpassen van de IT-omgeving aan de Sales-Cash Flow (bedrijfsprocessen)
  • Ontwikkeling van nieuwe digitale producten of diensten
  • Het implementeren van nieuwe digitale bedrijfsmodellen
  • Gegevens en analyses gebruiken om beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen (Business Intelligence)
  • Verbetering van de klantervaring door het gebruik van digitale kanalen
  • Interne samenwerking en communicatie verbeteren door het gebruik van digitale hulpmiddelen (bv interne portal)
Digitale transformatie kan bedrijven veel voordelen opleveren, zoals verhoogde efficiëntie, kostenbesparingen, verbeterde klantervaringen en de mogelijkheid om nieuwe inkomstenbronnen te creëren. Het vergt echter ook een aanzienlijke investering in technologie en vereist vaak organisatorische veranderingen om het potentieel van digitale technologieën volledig te realiseren. Voorbereiding is essentieel, en die gebeurt net buiten het IT-luik: wat zijn de praktische, functionele noden van de organisatie? In hoeverre kan daar verbetering in gebracht worden door een digitaal transformatie-project? En wanneer stoppen we, maw gaan we niet te ver? Hiervoor maak je best gebruik van een onafhankelijk organisatie-expert, teneinde sterk, met kennis van zaken én met de meest toegevoegde waarde voor de organisatie, de technische beslissingen te nemen.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Wat is digitale transformatie?
Yasmine De Greve
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.