Waarom zou ik doelen stellen voor mijn bedrijf? Het loopt immers als jaren goed zoals het loopt.

Volgende
Vorige
Waarom zou ik doelen stellen voor mijn bedrijf? Het loopt immers als jaren goed zoals het loopt.

Vraag & antwoord

Loopt je KMO écht goed zoals hij loopt? Ben je zeker dat er geen extra potentieel meer inzit? Ben je ervan overtuigd dat er morgen geen nieuwe spelers in jouw marktsegment gaan opstaan die je pijn kunnen doen? Verander dan vooral niets! Wil je toch kijken naar het beter verankeren van je bedrijf? Dan zijn er verschillende redenen waarom het nuttig kan zijn om doelen te stellen voor je bedrijf:
  • Om focus te behouden: Door doelen te stellen, kun je je beter focussen op wat belangrijk is voor het bedrijf en wat nodig is om je doelen te behalen. Zo kun je gerichter werken en je energie en middelen beter gebruiken. Zorg ervoor dat je deze doelen ook intern duidelijk communiceert; je wilt de focus immers in alle lagen van de organisatie hebben.
  • Om te meten of je vooruitgang maakt: Door doelen te stellen, kun je beter meten of je vooruitgang maakt. Zo kun je zien wat werkt en wat niet en wat je kunt veranderen om beter te presteren. Bekijk hier wat een KPI-dashboard voor jou kan betekenen: (te) vaak worden deze teruggebracht tot boekhoudkundige cijfers, terwijl er zo veel meer te meten valt dat impacterende en strategische informatie kan aanreiken om zo je doelen met meer zekerheid en versneld te bereiken.
  • Om motivatie te behouden: Doelen kunnen helpen om motivatie te behouden, omdat ze je latenzien wat je wilt bereiken en wat je hebt bereikt. Zo kun je blijven werken aan het realiseren van je doelen; dit valt voor een groot deel samen met focus en communicatie.
  • Om beter te kunnen plannen: Door doelen te stellen, kun je beter plannen wat je wilt doen en wat hiervoor nodig is. Zo kun je ervoor zorgen dat je op tijd klaar bent met alles wat je moet doen. Vergeet hier niet de regels van een goede planning te volgen!
  • Om beter te kunnen anticiperen op veranderingen: Door vooruit te kijken en doelen testellen, kun je beter anticiperen op veranderingen die op je af komen. Je verplicht jezelf naar de weg, het pad naar je doelen te kijken en zo kun je beter voorbereid zijn op wat er komen gaat.
In samenvatting kun je dus de organisatie van je bedrijf verbeteren door doelen te stellen. Zo kun je je beter focussen, vooruitgang meten, motivatie behouden, beter plannen en beter anticiperen op veranderingen.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Waarom zou ik doelen stellen voor mijn bedrijf? Het loopt immers als jaren goed zoals het loopt.
Els Van Dalem
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.