Is het gebruik van een business coach rendabel voor mijn bedrijf?

Volgende
Vorige
Is het gebruik van een business coach rendabel voor mijn bedrijf?

Vraag & antwoord

Het is moeilijk om voor elk bedrijf vooraf te bepalen of het gebruik van een business coach rendabel is, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals je doelen, de huidige situatie van je bedrijf en de kosten (lees: reële rentabiliteit) van de business coach.

In het algemeen kan het gebruik van een business coach rendabel zijn als het je helpt om je doelen te bereiken en je bedrijf verder te laten groeien of als je in een moeilijke situatie zit en externe hulp (mee) de oplossing kan brengen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe afdeling opzet, met groeipijnen zit of een nieuw product lanceert, kan het nuttig zijn om een business coach in te schakelen om je te helpen bij het maken van belangrijke beslissingen en het opzetten van een succesvolle strategie.

Het is belangrijk om te onthouden dat een business coach je niet al het werk uit handen neemt, maar je wel kan ondersteunen en begeleiden om je doelen te bereiken. Vaak is dit praktisch: hij/zij neemt je mee, stapt zelf mee in ‘de modder’ en trekt jou en je mensen vooruit.

Het is aan te raden om de kosten van een business coach af te wegen tegen de verwachte opbrengsten en te bepalen of het gebruik van een business coach rendabel is voor jouw bedrijf.

Zorg er ook voor datje geen langdurig contract aangaat: een business coach begeleidt zolang het nodig is, maar je moet ook over de mogelijkheid beschikken om ermee te eindigen wanneer jij vindt dat de toegevoegde waarde ontoereikend is. Bespreek deze vraagstelling in een initieel gesprek, waar ook volgende topics relevant zijn: wat zijn jouw behoeften? Kan de business coach/het begeleidingsinstituut hieraan voldoen? Is er een klik? Pas dan kan je, met kennis van zaken, de juiste beslissing nemen.

Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Is het gebruik van een business coach rendabel voor mijn bedrijf?
Eric Jacops
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.