Wat is het verschil tussen een bedrijfsproces en procedures?

Volgende
Vorige
Wat is het verschil tussen een bedrijfsproces en procedures?

Vraag & antwoord

Een bedrijfsproces is een stapsgewijze reeks activiteiten die gericht zijn op het bereiken van een bepaald doel. Een bedrijfsproces kan bijvoorbeeld gericht zijn op het verwerken van orders, het ontwikkelen van nieuwe producten of het verlenen van diensten aan klanten. Bedrijfsprocessen zijn meestal gericht op het toevoegen van waarde aan het bedrijf en zijn onderdeel van de bedrijfsstrategie.

Procedures, aan de andere kant, zijn specifieke stappen of richtlijnen die moeten worden gevolgd bij het uitvoeren van een bedrijfsproces. Procedures geven aan hoe iets moet worden gedaan en zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat activiteiten consistent en efficiënt worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, als een bedrijfsproces gericht is op het verwerken van orders, kan een procedure geven aan hoe orders moeten worden opgevraagd, hoe ze moeten worden gecontroleerd op fouten en hoe ze moeten worden verzonden.

In samenvatting is een bedrijfsproces een groter geheel dat gericht is op het bereiken van een bepaald doel, terwijl procedures specifieke stappen zijn die moeten worden gevolgd bij het uitvoeren van een bedrijfsproces. Beide zijn belangrijk voor het efficiënt en effectief laten verlopen van bedrijfsactiviteiten.

Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Wat is het verschil tussen een bedrijfsproces en procedures?
Yasmine De Greve
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.