Wat is een salesfunnel en draagt dat wel bij tot meer omzet?

Volgende
Vorige
Wat is een salesfunnel en draagt dat wel bij tot meer omzet?

Vraag & antwoord

De Salesfunnel behelst de fases die een klant of lead doorloopt tijdens het verkoopsproces. Hij bestaat typisch uit 5 tot 8 stadia gaande van suspect, prospect, qualified, … tot het begeerde “Sold”. ​Het woord 'funnel' wordt overigens gebruikt omdat meestal tussen de eerste en de laatste fase het aantal zakt en aldus in een visuele voorstelling een trechterachtige vorm vertoont. Vaak wordt de Salesfunnel toegepast in een programma (CRM), maar de strategische aanpak op zich is het belangrijkste! De Salesfunnel wordt ook vaak verward met de (Sales)Pipeline.

Het doel van een Salesfunnel is tweeledig:

  • Door het bepalen van elke stap, op maat van je eigen bedrijf, geef je jezelf de kans te zien hoe matuur jouw organisatie is met betrekking tot het verkoopsproces en waar je nog kan bijsturen om betere resultaten te halen
  • Eens opgebouwd kan je deze in de praktijk toepassen op je bedrijf om je verkopers de facto te ondersteunen (wat moet ik doen in welke fase) én om te meten (en dus voorspellen) wat er met je verkoop gebeurt (hier vind je dus de (Sales)Pipeline). Je kan op basis van deze resultaten je verkoopstrategie bijsturen, je eventuele cashpositie voorspellen, enz.
Het invoeren van een salesfunnel het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en de voordelen zijn legio, mits een goed en gedisciplineerd gebruik.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Wat is een salesfunnel en draagt dat wel bij tot meer omzet?
Eric Jacops
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.