Welke elementen in mijn bedrijf zijn belangrijk om investeerders te kunnen overtuigen?

Volgende
Vorige
Welke elementen in mijn bedrijf zijn belangrijk om investeerders te kunnen overtuigen?

Vraag & antwoord

Er zijn verschillende elementen in een bedrijf die belangrijk kunnen zijn om investeerders te overtuigen om te investeren:
  • Een duidelijk en doeltreffend businessplan: Een goed businessplan is een belangrijk hulpmiddel om investeerders te overtuigen. Het laat zien wat het bedrijf doet, wat de doelen zijn, hoe het geld zal worden gebruikt en hoe het bedrijf haar toekomstige targets gaat halen. Het gaat om gestoffeerde en gefundeerde inhoud die begrijpelijk leesbaar, zonder interpretaties én realistisch toetsbaar zijn.
  • Een gedetailleerd financieel plan: Investeerders willen weten hoe het bedrijf geld zal verdienen en hoe de financiële situatie zal zijn in de toekomst. Het is daarom belangrijk om een gedetailleerd financieel plan te hebben dat laat zien hoe het bedrijf winstgevend kan worden en hoe het financiële risico's kan beperken. Eens je je business plan hebt, is je accountant dé persoon die je hiermee kan helpen. Zij kunnen immers het best de vertaling maken naar de boekhoudkundige realiteit van je business plan en zijn meestal op de hoogte van de impact van bepaalde cijfers op de (toekomstige) waardering van je bedrijf. Hun advies daarin is dus cruciaal.
  • Een sterkmanagementteam: Investeerders willen zien dat het bedrijf wordt geleid dooreen competent en bekwaam managementteam. Ze willen weten dat het team de vaardigheden en ervaring heeft om het bedrijf te laten slagen. Zorg er dan ook voor dat deze mensen duidelijk op lange termijn gebonden én gemotiveerd zijn binnen de organisatie. Er is weinig dat meer twijfel zaait dan onzekerheid op het vlak van continuïteit in de leiding.
  • Een uniek product of dienst: Investeerders willen weten dat het bedrijf iets uniekste bieden heeft, dat het zich kan onderscheiden van de concurrentie en dat het een vraag heeft op de markt. Zorg daarom dat je USP’s goed gedocumenteerd zijnen dat je bewijslast hebt dat ze er ook écht zijn.
  • Een goed begrip van de markt: Investeerders willen weten dat het bedrijf de markt goed begrijpt en weet hoe het zich hierin kan onderscheiden. Ze willen weten wat de behoeften van de klanten zijn en hoe het bedrijf hierop kan inspelen. Een duidelijke en leesbare documentatie hiervan is noodzakelijk.
In samenvatting zijn dus een duidelijk en doeltreffend businessplan, een realistisch financieel plan, een sterk (en loyaal) managementteam samen met een uniek product in een goedgekende markt de ingrediënten van een succesvolle onderhandeling met investeerders.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Welke elementen in mijn bedrijf zijn belangrijk om investeerders te kunnen overtuigen?
Yasmine De Greve
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.