Hoe kan ik als ondernemer ontstresst worden binnen mijn organisatie?

Volgende
Vorige
Hoe kan ik als ondernemer ontstresst worden binnen mijn organisatie?

Vraag & antwoord

Als ondernemer kan het soms moeilijk zijn om de stress onder controle te houden. Stress leidt tot het nemen van verkeerde beslissingen (of het uitstellen ervan), gebrek aan tijd om strategisch over je organisatie na te denken en helaas ook tot een verminderd inzicht je eigen bedrijf, met alle consequenties van dien. Hier zijn enkele manieren waarop je als ondernemer ontstresst kunt worden binnen je organisatie:
  • Het maken van een planning: Dooreen planning te maken, kun je beter zien wat er op de agenda staat en wat je moet doen. Zo kun je beter prioriteiten stellen en tijd efficiënt gebruiken. Gebruik mijlpalen om te zien dat er feitelijke vooruitgang is en hou die planning ook niet enkel voor jezelf: betrek anderen hierin en laat hen hier ook verantwoordelijkheid in opnemen.
  • Het vragen om hulp: Als je het gevoel hebt dat je te veel werk hebt of dat je het niet aan kunt, is het belangrijk om hulp te vragen. Zo kun je de werkdruk verminderen en de stress verminderen. Het inzetten van bedrijfsbegeleiding om je bij te staan in de opbouw van een aanpak is een goede zet. Praten werkt…
  • Het nemen van pauzes: Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen om te ontspannen en te herstellen. Zo kun je mentaal en fysiek beter in staat zijn om met stress om te gaan. Het is typisch voor ons, ondernemers, om maar te blijven doorgaan. Toch moeten we onszelf de tijd gunnen om de batterijen weer op te laten, wat afstand te nemen en strategisch rustig te kunnen nadenken.
  • Het vragen om feedback: Door te vragen om feedback van anderen, kun je beter begrijpen wat er goed gaat en wat beter kan. Je kan dit zowel intern als extern doen. Je klanten en leverancierszijn, mits je het goed en doordacht aanpakt, een immense bron van informatie!
In samenvatting kun je als ondernemer ontstresst worden door een planning te maken, om hulp te vragen, pauzes te nemen, ontspannende activiteiten te beoefenen en om feedback te vragen. Door een combinatie van deze maatregelen te nemen, kun je de stress beter onder controle houden en ontstresst blijven binnen je organisatie.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Hoe kan ik als ondernemer ontstresst worden binnen mijn organisatie?
Willem Billiet
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.