We overwegen een WCO. Kan ons dat redden van een faillissement?

Volgende
Vorige
We overwegen een WCO. Kan ons dat redden van een faillissement?

Vraag & antwoord

Een WCO (Wet Continuïteit Ondernemingen) is een wet die is bedoeld om bedrijven te helpen die in financiële moeilijkheden zijn geraakt. De wet biedt de mogelijkheid om de activiteiten van een bedrijf voort te zetten terwijl er werk wordt gemaakt van een oplossing voor de financiële problemen.

Of een WCO ervoor kan zorgen dat een bedrijf gered wordt van een faillissement, hangt af van de omstandigheden van het bedrijf en de oorzaken van de financiële moeilijkheden. In sommige gevallen van bv een onverwachte samenloop van omstandigheden, kan een WCO helpen om het bedrijf te redden. Is de oorzaak structureel en biedt een operationele herstructurering geen soelaas, dan blijkt vaak dat een faillissement onvermijdelijk is.

Het is belangrijk om te onthouden dat een WCO geen garantie is dat het bedrijf gered kan worden. Het is daarom belangrijk om tijdig actie te ondernemen als je merkt dat je bedrijf in (financiële) moeilijkheden komt. Zoek professioneel advies en onderzoek of een WCO een passende oplossing kan zijn. Hiervoor heb je typisch 3 profielen nodig: een gespecialiseerde advocaat, een accountant-fiscalist en een organisatie-begeleider/crisis manager die je bedrijf operationeel door de WCO kan trekken.

Hoe eerder je handelt, hoe groter de kans is dat je het bedrijf kunt redden.

Vergeet ook niet dat een moeilijke situatie voor je bedrijf zich soms onverwacht kan manifesteren. Een goede strategie & organisatie opzetten en pro-actief rekening houden moeilijke tijden (en niet enkel financieel!) wordt te vaak ingoede tijden opzij geschoven als "nu even niet".

Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
We overwegen een WCO. Kan ons dat redden van een faillissement?
Yasmine De Greve
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.