Waarom is “meten is weten” voor een KMO nuttig?

Volgende
Vorige
Waarom is “meten is weten” voor een KMO nuttig?

Vraag & antwoord

Te lang werd er gedacht dat Business intelligence (BI) en “big data” enkel voor grotere bedrijven relevant (én toegankelijk) was. Gelukkig is het tij daar aan het keren en nemen ondernemers de voordelen van Business Intelligence mee in hun hedendaagse bedrijfsvoering:
  • Het verkrijgen van inzicht in de bedrijfsresultaten: Door gebruik te maken van BI-tools, kun je inzicht krijgen in hoe het bedrijf presteert en wat de belangrijkste drijvende krachten hiervan zijn. Zo kun je beter begrijpen wat er goed gaat en wat beter kan. Het gaat dus niet enkel om de puur boekhoudkundige cijfers, maar ook om operationele aspecten, administratie, duurtijden, klanttevredenheid, online-metingen, concurrentiële informatie, …
  • Het beter maken van beslissingen: Door gebruik te maken van BI, kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen. Zo kun je bijvoorbeeld beter zien wat de impact zal zijn van bepaalde beslissingen op de bedrijfsresultaten. In enquête onderbedrijfsleiders kwam naar voor dat maar liefst 90% sneller tot een beslissing kwam dankzij een duidelijke, inzichtelijke rapportering.
  • Het verminderen van risico's: Door gebruik te maken van BI, kun je beter begrijpen wat de risico's zijn van bepaalde beslissingen en hoe je deze kunt beperken. Zo kun je beter omgaan met onzekerheid en risico’s en met meer kennis van zaken vooruitgaan.
  • Het verhogen van de productiviteit: Door BI te gebruiken, kun je beter zien waar tijd en middelen worden besteed en hoe deze efficiënter kunnen worden gebruikt. Zo kun je de productiviteit verhogen door o.m. proces-optimalisatie.
  • Het verhogen van de klanttevredenheid: Door BI te gebruiken, kun je beter zien wat klanten willen en hoe je hun behoeften beter kunt aanvullen. Zo kun je de klanttevredenheid verhogen. Dit kan je doen door klantenbevragingen (éénmalig of continu), website-analytics, social media-cijfers, …
In samenvatting kan BI dus nuttig zijn voor een kleine organisatie omdat het inzicht geeft in de bedrijfsresultaten, helpt bij het maken van beslissingen, het risico vermindert, de productiviteit verhoogt en de klanttevredenheid verhoogt. Door gebruik te maken van BI, kun je de organisatie dus versterken en beter in staat zijn om te concurreren in een snel veranderende markt.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Waarom is “meten is weten” voor een KMO nuttig?
Dirk Verhetsel
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.