Wat is circulaire economie?

Volgende
Vorige
Wat is circulaire economie?

Vraag & antwoord

Circulaire economie is een manier van denken en produceren die gericht is op het behoud van grondstoffen en het verminderen van afval. In plaats van de traditionele lineaire economie, waarbij grondstoffen worden gebruikt, verwerkt tot producten en vervolgens weggegooid, streeft circulaire economie naar het in stand houden van de waarde van producten, materialen en grondstoffen zo lang mogelijk.

Er zijn verschillende manieren waarop circulaire economie kan worden toegepast:

  • Hergebruik: Door producten te hergebruiken in plaats van ze weg te gooien, kan de levensduur van producten worden verlengd en kan de behoefte aan nieuwe grondstoffen worden verminderd.
  • Reparatie en onderhoud: Door producten te repareren en te onderhouden in plaats van ze te vervangen, kan de levensduur van producten worden verlengd en kan de behoefte aan nieuwe grondstoffen worden verminderd.
  • Recycling: Door materialen te recyclen in plaats van ze weg te gooien, kan de behoefte aan nieuwe grondstoffen worden verminderd en kan het milieu worden beschermd.
  • Delen en samenwerken: Door producten te delen of te gebruiken op basis van abonnementen in plaats van ze te bezitten, kan de behoefte aan nieuwe producten worden verminderd en kan de levensduur van producten worden verlengd.
Circulaire economie kan niet alleen bijdragen aan het behoud van grondstoffen en het verminderen van afval, maar ook aan het verminderen van kosten en het verhogen van de efficiëntie van bedrijven. Het kan ook bijdragen aan de creatie van nieuwe banen en aan het verminderen van de negatieve impact op het milieu. Om circulaire economie te bevorderen, is het nodig om beleid te ontwikkelen dat gericht is op het bevorderen van hergebruik, recycling en andere circulaire praktijken. Het is ook nodig om te investeren in technologieën en infrastructuur die gericht zijn op het bevorderen van circulaire economie. Door deze stappen te nemen, kan circulaire economie een belangrijke rol spelen in de toekomstige economie en kan het bijdragen aan een duurzamere toekomst.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Wat is circulaire economie?
Willem Billiet
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.