Is change management een menselijk of organisatorisch proces?

Volgende
Vorige
Is change management een menselijk of organisatorisch proces?

Vraag & antwoord

Bij Change Management (veranderingsbeheer) in KMO's botsen we frequent op de onduidelijkheid over het menselijk aspect versus het organisatorisch proces in een transitie.

Het is beide. Change management is zowel een menselijk als een organisatorisch proces. Aan de ene kant is change management gericht op het begeleiden van mensen door veranderingen in de organisatie. Dit omvat het communiceren van veranderingen aan medewerkers, het helpen van medewerkers om aan de nieuwe situatie te wennen en het bieden van ondersteuning tijdens het overgangsproces. Dit aspect van change management richt zich dus op de menselijke kant van veranderingen in de organisatie.

Aan de andere kant is change management ook gericht op het beheren van veranderingen op organisatieniveau. Dit omvat het identificeren van de behoeften aan verandering, het ontwikkelen van een plan om de veranderingen te implementeren en het monitoren van de voortgang van de veranderingen. Dit aspect van change management richt zich dus op de organisatorische kant van veranderingen in de organisatie.

Change management is dus zowel gericht op het begeleiden van mensen door veranderingen als op het beheren van veranderingen op organisatieniveau. Beide aspecten zijn belangrijk voor het succesvol implementeren van veranderingen in een organisatie.

Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Is change management een menselijk of organisatorisch proces?
Yasmina Vlaeminck
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.