Waarom zou ik me voor mijn bedrijf laten bijstaan in het nemen van beslissingen?

Volgende
Vorige
Waarom zou ik me voor mijn bedrijf laten bijstaan in het nemen van beslissingen?

Vraag & antwoord

Als eigenaar of bedrijfsleider van een KMO voelt het soms eenzaam aan de top. Zovele beslissingen, zo weinig tijd en zoveel benodigde expertise. Dan kan het nuttig zijn om hulp te vragen bij het nemen van die beslissingen. Hier zijn enkele redenen die mogelijks bij jou van toepassing kunnen zijn:
  • Het krijgen van een andere kijk op de situatie: Als ondernemer ben je vaak betrokken bij je bedrijf en kan het moeilijk zijn om objectief naar de situatie te kijken. Door hulp te vragen van iemand die van buitenaf komt, kun je een andere kijk krijgen op de situatie en wellicht nieuwe ideeën opdoen. Iemand van buitenaf heeft immers het voordeel van jouw historiek niet mee te dragen. Een verse, maagdelijke blik zeg maar.
  • Het verkrijgen van expertise: Als je hulp vraagt van iemand met specifieke kennis of expertise, kan dit je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Je kan immers niet van alles volledig op de hoogte zijn. Als leidinggevende neem je best strategische beslissingen, gebaseerd op expertise die extern (maar met kennis van zaken én met kennis van je organisatie) kan aangeleverd worden. Opgelet hier dat je duidelijk een “scope” bepaalt alvorens je expertise opvraagt. Vaak gebeurt het dat het originele doel uit het oog verloren wordt.
  • Het verminderen van stress: Het nemen van belangrijke beslissingen kan stress veroorzaken. Door hulp te vragen, kun je dit deel van de belasting verminderen en de stress verminderen.
  • Het verhogen van de kans op succes: Door hulp te vragen bij het nemen van beslissingen, kun je de kans op succesverhogen door te profiteren van de kennis en ervaring van anderen. Dit succes straalt uit, en zorgt op die manier ook voor bvb personeelsretentie, betere perceptie (en behoud) van je klanten en rust binnen het bedrijf.
  • Het besparen van tijd: Door hulp te vragen bij het nemen van beslissingen, kun je tijd besparen door niet alles alleen te hoeven doen en te kunnen profiteren van het werk van anderen.
In samenvatting kan het dus nuttig zijn om hulp te vragen bij het nemen van beslissingen voor je bedrijf omdat je een andere kijk op de situatie kunt krijgen, expertise kunt verkrijgen, stress kunt verminderen, de kans op succes kunt verhogen en tijd kunt besparen.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Waarom zou ik me voor mijn bedrijf laten bijstaan in het nemen van beslissingen?
Yasmine De Greve
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.