Waar moeten we rekening mee houden bij het kiezen van een CRM-tool?

Volgende
Vorige
Waar moeten we rekening mee houden bij het kiezen van een CRM-tool?

Vraag & antwoord

Eerst en vooral: begin niet met het kiezen van een tool alvorens je je CRM-proces hebt uitgetekend! Alle heil van een tool verwachten alvorens je goed weet hoe je wil dat het proces in jouw bedrijf moet verlopen, leidt meestal tot een desillusie en vele frustraties (om nog niet te praten over weggegooid geld & tijd).

Bij het kiezen van een CRM (Customer Relationship Management) zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, waaronder:

  • Uw specifieke behoeften: Bepaal wat je specifieke behoeften zijn en zoek naar een CRM-systeem dat hierop aansluit. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je zoekt naar een CRM-systeem dat gericht is op verkoop, marketing of klantenservice. Dit zal je ook helpen in de keuze of u een CRM-systeem koopt (een pakket, “off the shelve”) of laten maken op maat.  
  • Gebruiksgemak: Kies een CRM-systeem dat gemakkelijk te gebruiken is, zodat medewerkers snel en efficiënt mee aan de slag kunnen.
  • Integratie: Zorg ervoor dat het gekozen CRM-systeem gemakkelijk te integreren is met andere systemen die u al gebruikt, zoals je omgeving (bv Microsoft 365), boekhoudsoftware of ERP.
  • Kosten: Overweeg de kosten van het CRM-systeem en houd rekening met eventuele toekomstige kosten, zoals abonnementen of licentiekosten.
  • Technische ondersteuning: Kies een CRM-systeem dat goede technische ondersteuning biedt, zodat je kan terugvallen op professioneel advies als er problemen zijn.
  • Beveiliging: Zorg ervoor dat het gekozen CRM-systeem voldoet aan de nodige beveiligingseisen om te beschermen tegen dataverlies en -inbreuk.
Door rekening te houden met deze zaken, kan je het juiste CRM-systeem kiezen dat aan uw specifieke behoeften voldoet en u helpt om uw bedrijf succesvoller te maken.
Opgelet: alle informatie op deze website is informatief. Elke organisatie is uniek en verdient een eigen aanpak. Op geen enkele wijze kan Thenable verantwoordelijk gesteld worden voor oneigenlijk gebruik of resultaten die voortvloeien uit een verkeerde uitvoering. We hopen van harte dat je wat extra informatie hebt en delen graag onze kennis daarvoor!
Bedankt om voor het vele werk van onze medewerkers het copyright van deze teksten te respecteren.
Ik heb een vraag
Waar moeten we rekening mee houden bij het kiezen van een CRM-tool?
Yasmina Vlaeminck
Een vraag?
Ik help u graag verder!
Contacteer een expert
yasmina vlaeminck
Kunnen we u helpen?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een lekkere koffie!
Contacteer ons
Ook interessant voor u:
logo 365 business coaching
365° Business Coaching
is een onderdeel van

Thenable bv
Z.3 Doornveld Unit 9 163.01.02
B-1731 Zellik
© 2023 Thenable bv - Alle rechten voorbehouden
Alle teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Thenable BV.
Het is niet toegestaan om de teksten op deze website te kopiëren, te verspreiden of op enige andere manier te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Thenable BV.